Rikke og  V i n b a r e r n e
Rikke er 25 år og er kandidatstuderende i Nordisk på AU med tilvalg i Journalistisk Formidling. Oprindeligt er hun fra Sjælland, men efter flere år i Jylland, er hun ved at være helt dus med smilets by. Rikke bor sammen med sin tidligere net-kæreste (ja ham hun skrev med da hun var fjorten), som hun traf ved et tilfælde, da hun flyttede til Aarhus. Ved siden af studiet arbejder hun på en aarhusiansk vinbar, hvorfor hun bestemt kan kaldes kyndig på området:
Plan B - Her får du alt på ét bræt 
Hos den lille vinbar på Fredens Torv serveres både vin og tapas på et bræt. Køber man vinbrættet, eller smagebrættet som de kalder det, får man en lille vinsmagningsoplevelse serveret. Brættet indeholder tre rød- eller tre hvidvine fra forskellige lande, forskellige druer og forskellige smagsnuancer. Og prisen er blot 100 kr.! 
Personalet hos Plan B er overordentligt søde, og afholder ofte arrangementer som vinbingo eller vinaftener til tonerne af Edith Piaf. De gør en hæderlig indsats for at afmystificere vinens verden, og har derfor konceptet ‘Mystery Wine’. Her får gæsten lov at gætte på hvilken vin han eller hun har i glasset, og er gættet korrekt, er vinen på husets regning. Ifølge indehaveren Jens Peter skal vin ikke være for komplekst - det skal være for alle, og legen er et modsvar på de prætentiøse undertoner som ofte findes i forbindelse med vin. Derfor har de også drinks lavet på vin - og de er populære! 
Er man hverken til vinbingo eller smagebrætter, kan man selvfølgelig også bare få et enkelt glas til 50 kr. og opefter.
Vin og Petanque - gentlemanssport og galant vin
Vin og Petanque kombinerer to fantastiske dyder (ja, du har gættet det) vindrikkeri og petanquespil.  Lokalets akustik gør det umuligt ikke at blive inddraget i Petanque-kampene, som udspiller sig på stedets tre baner. Massevis af flasker står langs væggene: heriblandt lokalt producerede flasker, naturvine, champagne og spiritus. Glassene er store og stedet er møbleret med langborde og lamper lavet af vinflasker. Stedet er ideelt for større grupper, da der er plads til lidt mere udfoldelse, bevægelse og sofistikerede Petanque-dueller, så er i flere end to der skal på vinjagt, er Vin og Petanque stedet at gå hen. Prisen pr. glas rangerer fra 70 kr. og opefter, men det er også muligt at købe en hel flaske. 
Baren fungerer desuden også som vinbutik, så skal du på jagt efter en god vin til dig selv eller en ven, så sving forbi Vin og Petanque!
Hartvigs - ekspertise og udsøgte fornøjelser
Kom her, når du vil have den ekstra oplevelse. Når det hele lige skal være en tand bedre. Hos Hartvigs er der nemlig kælet for detaljen. Det er tydeligt, at vi her har at gøre med et sted og en indehaver, som hylder særligt de Europæiske vine - der er de virkelig eksperter. Riesling går igen adskillige gange på kortet, hvilket jo altid er fantastisk. Er man på jagt efter lidt ekstra eksklusivitet, tilbydes en bred skare af coravin-vine på glas. Betjeningen er ekstraordinær god og kompetent, så spørg dem endelig til råds. Lokalerne er store, indretningen er gennemført og stemningen er både intim og sensationel på én og samme tid. Prisen pr glas rangerer fra 65 og opefter.
Din Vinbar - sød symfoni af vin og pizza
Jærgergårdsgade er et dejligt sted og det samme gør sig gældende for DinVinbar, som ligger netop her. Det er et genialt date-sted, fordi man både kan kombinere sofistikeret vinsmageri med lækker pizza. Og hvis ikke en pizza kan bløde en date op, så er der intet der kan. Selve vinbaren er enormt hyggelig og betjeningen er venlig – og det er tydeligt, at der er ekspertise bag roret. Der hører altid en forklaring med til glasset, hvilket giver oplevelsen lidt ekstra kvalitet. Lokalet er intimt, der er prydet med vinflasker og der hersker generelt en god stemning. Prøv også lige deres trøffel-chips - de er geniale! Prisen pr glas rangerer fra 65 og opefter.

Måske kan du også lide

Back to Top