Mieke er 23 år og læser en bachelor i Æstetik og Kultur på 4. semester. Hun elsker at se på kunst, og er helt pjattet med den der langsomme gang og det lave toneleje som ofte følger med, når man slentrer rundt på en kunstudstilling. Miekes kalender er altid overfyldt med arrangementer og aftaler, men når der alligevel er et hul at finde, er hun vild med at gå på jagt i byens butikker efter et interiør-fund eller to. Tøj bliver der til gengæld sjældent shoppet, for på dén front er Mieke noget af en kritiker. Eksempelvis kunne hun aldrig finde på at købe noget i polyester. Er man veninder med Mieke, får man glæde af både hendes evner til at lave hip latte-art og perfekt havregrød, men også glæden af lidt for ofte at skulle holde hendes hår efter en solid omgang gin&tonics.
Post-A-Letter på Café Smagløs - kaffe og brevskrivning
Post-A-Letter er en pop-up brevstation, som gentager sig hver måned på Café Smagløs på Klostertorv.
Mellem 19-21 på den pågældende dag, sætter Smagløs rammerne for brevskrivningsværkstedet, hvorefter der sørges for at de bliver sendt af sted til modtager, uden at du skal betale en krone - og det er også selvom brevet skal sendes til den anden side af jorden. Smagløs sørger for frimærkerne (sponsoreret af Postnord), og stiller desuden diverse materialer til rådighed såsom farvet A4-papir, klistermærker og funky tuscher. Du kan sende helt op til 3 breve i løbet af aftenen. Ofte har eventet et tema og afholdes i forbindelse med fx valentinsdag, påske, eller jul. Det kan virkelig være en hyggelig aften i selskab med gode veninder, men produktiviteten er selvfølgelig bedst, hvis du kommer alene - og vær ikke bange for dét, for det er der mange, som gør! 
For kort, klik her
Kunsthal Aarhus - samtidskunst med gratis entré
Den ofte oversete kunsthal er en lille perle i midtbyen. Stedet er drevet på frivillige, og er et udstillingssted for samtidskunst. Udstillingerne skiftes løbende, og der er helt fri entré. Kunsten i fokus er nutidig og sætter ofte spørgsmålstegn ved den moderne hverdag. De har desuden også en lille bogreol, hvor de har en masse fede og smukke bøger til salg. Er man heldig, rammer man et udsalg, og så er der virkelig penge at spare og fund at finde. Stedet arrangerer også foredrag, hvor kunstnere kommer og eksempelvis fortæller om, hvad kunst er for dem. 
For kort, klik her
Drivhusene ved statsbiblioteket -  utraditionelle læserammer
Statsbiblioteket er et herligt sted at læse i fred og ro. Som del af den nye renovering er der sket en udvidelse af bibliotekets publikumsområde, hvor der er blevet lavet et uformelt udendørs grupperum i kantinegårdens nye drivhuse. For at finde drivhusene, skal man gå igennem dørene ved kantinen, og her finder man så de perfekte rammer for at få læst sit tunge teoretiske pensum. Der findes selvfølgelig stikkontakter til teknikken og der også tæpper og varmelamper til rådighed. Til sølle 11 kroner kan man nappe en kop kaffe hos kantinen, som man kan hygge sig mig med i drivhusene.
For kort, klik her
Diary-Slam i Studenterhuset - simpelthen hylende sjovt
Dirary-Slam er et event der gentager sig ca. hver 3 måned i Studenterhus Aarhus. I løbet af aftenen er der 4-5 oplæsere, der læser op fra deres personlige teenage-dagbøger for publikum. Stemningen er afslappede og nostalgisk - og oftest helt vildt sjov. Man kan ofte relatere sit teenage-selv til de pinlige historier og stupide tanker, som oplæserne afslører fra deres teenage-dagbøger. Og at bedømme ud fra den rungende latter som gang på gang bryder ud i blandt publikum, kan alle andre vist også relatere til de pinlige anekdoter. Heldigvis kan man købe øl og sodavand for en 10’er til at skylle latteren ned med. Kom med dine veninder, og i er garanteret en sjov og interessant aften. Prisen er 40 kr. for ikke-medlemmer.
For kort, klik her
ARoS Shoppen - skæve fund til din indretning
ARoS Shoppen er at finde på stueetagen på kunstmuseet, og butikken er i den grad undervurderet. Hvis man er pjattet med at have lidt skæve og anderledes billeder hængende i sin lejlighed, kan man finde overraskende mange gode fund i ARoS shoppen - og til ofte fornuftige priser, hvis bare man har tid til at gå lidt på jagt. Især butikkens postkort er virkelig fine. De kan findes på de 3-4 stativer, der står udenfor butikken. 
For kort, klik her

Måske kan du også lide

Back to Top