Mathilde er 23 år, er opvokset i Aarhus, og læser nu uddannelsesvidenskab på AU. Hun nyder altid at være væk hjemmefra, hvad end det er på forlængede weekendture til en ny spændende destination eller på besøg hos en veninde i den anden ende af landet. I forbindelse med sommerens studiestart var hun en af de mange cheftutorer, som var ansvarlige for at byde de nye studerende velkommen til sine studier – og det siger selvfølgelig en del om hvordan Mathilde er; initiativrig, struktureret og vigtigst af alt imødekommende.  
Globen Flakkets frokostbuffet - en frokost til studievenlig pris
Denne café, som ligger placeret for enden af åen ud mod skolegade, serverer alle hverdage en super lækker frokostbuffet, som kan være svær at sige nej til - og så til blot 49 kr. (!!!). Den består af ugens simregryde, forskellige salater og lækkert hjemmebagt brød med smør. Og der er altid et ledigt bord at få i den kringelkrogede, hyggelige café.
For kort, klik her
Ishuset på Marselisborg lystbådehavn - is, udsigt og frisk haftluft
Hvis man ikke synes, at man har fået de is, som denne sommer kan trække, så foreslår Mathilde at svinge et smut forbi Ishuset på Marseligborg Lystbådehavn. Stemningen ved havnen er hyggelig på den helt rigtige sommermåde, selv her alleraller sidst på sommeren. Og så serverer Ishuset, ifølge Mathilde, byens ultimativt bedste is. Prøv karamelisen med læsøsalt – den siges at være formidabel!
For kort, klik her
Tivoli friheden - en del mere end en forlystelsespark
Selvom sommeren er ved at være ovre, og at Frihedens Fede Fredage lakker mod enden, så er der masser af arrangementer i løbet af efteråret og vinteren, som gør Friheden et besøg værd. I efterårsferien er der halloweentema, mens parken i december er pyntet med julehjerter og dufter af pebernødder på den allerhyggeligste måde. Der afholdes desuden også arrangementer såsom den årlige medicinerrevy, som man kan tjekke ud. Og så se lige at få købt et studie-sæsonkort til 319 kr. til sæsonen 19/20, når I alligevel er der – så kan man gå og glæde sig til, at Fed Fredag starter op igen i foråret.
For kort, klik her
De fyrretyve røvere - et charmerende takeawaysted 
Det er blevet hipt at spise pita. Og når man nu skal spise pita, hvorfor så ikke gøre det med stil? Hos dette lille takeawaysted på Frederiksallé langer drenge med langt sort skæg og udenlandsk-klingende navne den ene pita efter den anden over disken. De propper pitaerne med velsmagende fyld lavet af de lækreste, friske råvarer. Tænk hjemmebagt majspita, marineret lam, okse, kylling eller nyfritterede falafler, bagte auberginer, hjemmerørt hummus, solmodne tomater, syltet rødkål, chili, tzatziki og diverse friske grøntsager. På menuen findes også en supergod, fyldt bagekartoffel (Kumpir) eller friturestegte broccoli med chilimayo, sidstnævnte til bare 25kr. Prøv dem, de er fantastiske! Stedet er altid travlt - og med god grund. Aflæg selv drengene et besøg, og find hurtigt ud af hvorfor.
For kort, klik her
Tangkrogen - en plads med både græs, vand, strand og skov
Tangkrogen er en af de få åbne pladser i byen, hvor der er god plads og frisk luft. Henover sommeren huser pladsen diverse arrangementer, såsom classic car race, food festival, kræmmermarked og flere forskellige cirkusser. Nu hvor efteråret står for døren, er stykket langs vandet primært et oplagt sted til gåture med havudsigt og vind i håret. Følger man vandet ud mod Marselisborgskoven, støder man på den smukke Uendelighedsbro og de høje skrænter op mod skoven. Alt i alt et smukt sted at gå eller løbe med musik i ørene eller en god ven ved din side.
For kort, klik her


Måske kan du også lide

Back to Top