Maria er 25 år og læser på 3. semester af en kandidat i kulturhistorie på Aarhus universitet. Som en del af uddannelsen, er hun i praktik hos Unique Models her i Aarhus, primært drevet af hendes skarpe øje for SoMe og den æstetik som skabes her. Hun nyder godt af byens café-, kultur-, og festmiljø, og har heraf erhvervet sig et kæmpestort og mangfoldigt netværk i byen. Man kan altid spotte hende vadende rundt på Ingerskevs Boulevard og i Marselisborgskoven med hendes overdrevet snaksalige hund, hvis ikke kun befinder sig på Drudenfuss med en drink eller til diverse V.I.P. store openings. 
Kælderen 7 - caféhygge i miniformat
Lidt gemt i en sidegade mellem Frederiksgade og Ryesgade ligger den lille café Kælderen 7. Nede ad trapperne finder man det lækreste charcuterie, billig kaffe og sjove, flotte øl. Deres panini-sandwiches skulle efter sigende også være rigtig lækre. Den lille café er et oplagt sted at komme, hvis man er på jagt efter lidt klassisk caféhygge og har lyst til at prøve noget nyt!
For kort, klik her
Hørhaven - ren sommeridyl 
Hørhaven er et idyllisk naturområde ved Højbjerg. Stedet er perfekt til en gåtur i den fine skov, hvor man kan følge de kuperede stier helt ned til vandet. Stranden her er lidt længere ude end Den Uendelige Bro og Ballehage Strand, hvorfor den også er lidt mere uforstyrret. Har du hund, er det også et fint sted at gå på hundeluftetur. I skoven ligger desuden et rigtig sødt lille bed’n breakfast med pastelgrøn facade, som skaber den hyggeligste Morten Korch-stemning i området omkring.
Foto: Maria Halse          For kort, klik her
Moesgård Strand - hvid sandstrand og mørk chokoladeis 
Et par kilometer længere mod syd end Hørhaven finder man Moesgaard Strand. Stranden er beliggende i maleriske omgivelser op mod skoven og det charmerende, gule stråtækte hus. Den er stor, bred og ren og har en fin badebro, hvorfra man kan springe i bølgerne, hvis man er for meget kylling til at liste sig i fra strandbredden. Strandens tilhørende ishus er desuden drøngodt, og deres chokoladeiskugle er en sikker vinder!
For kort, klik her
Hantwerk - øl- og vinbar med eget ølbryggeri 
På Hantwerk får man god (faktisk rigtig god) hjemmebrygget øl på fad. Der er skøn udeservering, hvor man kan sidde med kig til fiskekuttere og lystbåde og spise lækre fritter, drikke sin øl og måske endda supplere med et par eksotiske (dog smådyre) drinks til slut. Hvis SU’en holder til det, kan deres  flerretters aftenmenu også anbefales.
Foto: Hantwerk         For kort, klik her
Far-east trading - Asien lige ved banegården 
Det orientalske supermarked på Banegårdsgade er et eventyr af en butik med spændende grøntsager, mystiske svampe, lækre asiatiske øl, mærkelige kager og et utal af sovser såsom chili-, peanut-, soya-, sur/sød-, fiskesovser osv. Man kan let spendere en mindre formue, mens man er på jagt efter inspiration til nye, eksotiske retter med duft af Asien. Stedet har ‘fotografering forbudt’, så her er i stedet lidt fotos til at komme i den rette stemning:
For kort, klik her
Institut for X – Godsbanens kreative hjerte
Institut for X er en platform for kultur, business og uddannelse, og det er Godsbanens kreative hjerte. Her er alt fra kontoer og tøj/kunsthåndværksteder til små butikker, en café, legepladser for børn og voksne og selvfølgelig Hundegodset – en hundepark hvor hundeejere og hunde mødes uden snor. Stedet huser også diverse arrangementer såsom den urbane musikfestival Aarhus Volume eller Frikingerne, som er voksne mennesker der kæmper med sværd udklædt som vikinger. Institut for X rummer altså lidt af hvert i et befriende frit og flippet miljø.
For kort, klik her
Northside Festival – en festival for nye sneakers
Luksusfestivalen over alle luksusfestivaler hvor du kun i nødstilfælde iklæder dig et sæt gummistøvler, og under ingen omstændigheder en slidt T-shirt. Du kan spise helt utroligt godt og drikke som en konge, og hvis vejret bliver uudholdeligt, så er der heldigvis ikke så langt hjem til din tørre seng. Det betyder også at du ankommer veludhvilet og nybadet dag efter dag. Stemningen er god og grøn, og er man til den slags musik, som de spiller på P6BEAT, så er musikken altid lige i øjet. Ja tak!
Fotos: Maria Halse
Botanisk Have – en ret hyggelig, bakket bypark ​​​​​​​
Botanisk have er med sine mange bakker yderst fin til gåture i alt slags vejr, men hvis vejret er godt, kan man så meget mere end det. Hvad end man holder af at slikke sol eller spille bold (eller begge dele), så er der altid et stykke græs, hvorpå du kan slå dig løs. På sommeraftener vises en gang i mellem endda film på storskærm, så unge som gamle samles under tæpper med snacks og slik.

For kort, klik her

HeadQuarters – en bar hvor du bliver hele natten
Headquaters er simpelthen byens bedste bar. I weekendens sene timer spiller fantastiske DJ’s musik, der limer dig til dansegulvet time efter time, mens stedet på andre tidspunkter støtter unge, upcoming bands, arrangerer poetry-slams og andre arrangementer. Om torsdagen serverer søde bartendere to ens drinks for 60 kr., som du kan nyde i et hjørne eller kaste ned midt i et spil bordfodbold. Alt i alt, en ret perfekt bar!

For kort, klik her

Faour – falafelrulle i verdensklasse
Faour serverer hypervelsmagende, autentiske falafelruller til kun 45 kr. De fylder den med eksotiske ingredienser som mynte og syltede grøntsager, og skaber et resultat, som de har vundet priser for. Hvis du er heldig, serverer de dig også en kop hjemmelavet chai-te, mens du venter på din mad. Nammenam!
For kort, klik her

Måske kan du også lide

Back to Top