Emil har klæbehjerne, så selvfølgelig læser han historie. Han er 22 år og går på 5. semester. Emil er lidt af en feinschmecker og elsker god mad, jazz og klassiske film. Nogen vil måske kalde ham decideret gammeldags, men det gør ikke Emil spor, for han er stolt af sin klassiske stil i både tøj, møbler, biler og drinks, og han trækker derfor blot på smilebåndet når nogen siger til ham, at han burde have levet i 50’erne! Han er hjertevarm, griner altid af dine jokes og er sådan én, som altid er frisk på en Ceres Top i venners lag på en af byens brune bodegaer. Han driver desuden instagramprofilen @Filmkompasset, hvor han anmelder film - nye som gamle.
Grosserbadet – prisvenlig forkælelse i hverdagen
Grosserbadet er det perfekte sted til afslapning og selvforkælelse i en travl hverdag – især i de kolde vintermåneder hvor man trænger til at blive varmet godt igennem og få fornyet energi. Badet er inspireret af det originale grossererbad fra 1933 med de rigtige grossererkabiner fra dengang, så der er en helt speciel stemning at opleve. Der er alt fra saunaer og boblebade til sansebade, koldtvandsspande og dampbade. Deres saunagus er især værd at prøve! Efter sådan en omgang kan man ikke andet end at føle sig dejligt frisk og renset.
For kort, klik her
Peter Gift – brun bodega på den fede måde 
På Peter Gift er der ingen fine fornemmelser, og med deres hyggelige stemning og store udvalg af fadøl, er det en sikker vinder, uanset om aftenen blot skal byde på et par øl eller fortsætte videre ud i nattelivet. Deres Klosterbryg fra Aarhus Bryghus er så god, at den er vanedannende! Som en ekstra bonus disker de hver lørdag op med en skøn frokostbuffet med alt det gode fra det traditionelle danske køkken. I den kommende juletid gør Peter Gift lidt ekstra ud af det og afholder en lille minijul den 23 december, hvor der spilles livejazz med fortolkninger af nogle af julens bedste evergreens.
For kort, klik her
Malling Bio – Oldschool biooplevelse 
I Malling Bio er filmen i højsædet og biografen er indrettet med gamle filmplakater, kitschede røde sofaer i ventesalen og et lille fint salgsvindue, hvor man kan købe lækkerier såsom popcorn, slik, chokolade, sodavand og kaffe til meget rimelige priser. Biografen viser et alsidigt udvalg af film, og ofte kan man være heldig at finde film, som de store biografkæder ikke viser. I Malling bio skinner kærligheden til filmen igennem og man får en anderledes og hyggeligere oplevelse, end de store kæder kan give, samtidig med at man støtter et lille foretagende, der udelukkende er drevet af lyst og kærligheden til film. Det tager 24 minutter at komme fra Aarhus Hovedbanegård til Malling Bio med Bus100.
For kort, klik her
Aarhus Fremad på Riisvangen Stadion – fodboldoplevelse på budget 
Hvis man er til lokalfodbold eller bare elsker en god grillpølse og fadbajer, er en fodboldkamp med Aarhus Fremad på Riisvangen Stadion lige sagen. Aarhus Fremad er som fodboldklub i Aarhus lillebror til AGF og klubben befinder sig pt. i toppen af 2. division. Klubbens loyale fans er en oplevelse i sig selv, når de skråler med på sange som ”Aarhus Fremad er verdens bedste hold!”. Ta’ dine venner eller farmand med på stadion og nyd en hyggelig, sjov og billig dag i fodboldens tegn.
Fotos lånt af Aarhus Fremad       For kort, klik her
Kohalen – klassisk dansk mad i sin allerfineste form 
Kohalen er en sand frokostinstitution i Aarhus beliggende ved det gamle slagteri på havnen. Her kan man få klassiske, danske frokostanretninger såsom lune stegte sild, stjerneskud, røget ål, pariserbøf og stegt flæsk - alt sammen lavet med masser af kærlighed og fyldt med smag. Priserne er i den lidt høje ende, men hvis man ønsker lidt ekstra forkælelse eller har noget at fejre, er det uden tvivl pengene værd. Desuden har Kohalen vundet prisen for Danmarks bedste bøfsandwich i 2018!
For kort, klik her
Havnens Perle - danmarks bedste bøfsandwich
Havnens Perle er en klassisk grillbar, der nærmest er gået hen og blevet en institution i Aarhus. Placeret på havnen med Molslinjen og Aarhus Ø i periferien, står ”Perlen” som en nostalgiens højborg. Lukketruet og flyttet rundt flere gange grundet driftige byggeprojekter har Perlen og dens stadigt voksende fanskare en helt særlig status og overlevelsesevne. Midt i al havnens nybyggeri og kaos serveres der nemlig stadig grillmad, så englene synger: Klassiske burgere, bøfsandwiches, pølser, flæskesteg og en skiftende dagens ret. Emil kan især anbefale deres bøfsandwich, som flere gange er kåret til landets bedste. Er man eventyrlysten kan man også kaste sig ud i en af stedets mange eksperimenterende varianter af den gamle klassiker, bl.a. deres  ”Lav sol over Aarhus” (en traditionel bøfsandwich med et spejlæg i) eller deres ” ”Görlitzeren” (Et monster af en bøfsandwich med både brun sauce OG bearnaisesauce og bacon). Velbekomme!
For kort, klik her
Under Masken - ikke bare en bar 
Under Masken, eller bare Masken, er en hyggelig bar beliggende lige ved Hotel Royal. Stedet er ejet og udsmykket af kunstneren Hans Krull. Væggene er smurt ind i farvelade, ligesom de også prydes med utallige masker. Bagerst i lokalet finder du stedets ikoniske akvarie.  
Om eftermiddagen danner Masken ramme om hyggesnak over kaffe eller øl, mens der til aften er festlig stemning til lyden af alt fra reggae til balkanrock. Stolene ved bardisken er selvfølgelig optagede af barens mange stamgæster, som altid er klar på en sludder eller en røverhistorie. For Emil er Masken lig med fest og hygge. Han er kommet der siden gymnasiet, og det har lige siden været et naturligt samlingspunkt for hans omgangskreds. Baren byder på mange forskellige øl, shots og sjusser, men det fedeste ved Masken, er det faktum at baren huser flere skæve eksistenser. Og så er det et sted med fællesskab og højt til loftet, hvor man kan feste og/eller drøfte verdenssituationen.
For kort, klik her
KJ MIHN - et moderne asiatisk spisested  
KJ Minh er en lille vietnamesisk perle af en restaurant, der serverer lækre retter til rimelige priser. Maden er altid frisk, som kun asiatisk mad med masser af grøntsager og krydderurter kan være det, og man har virkelig fornemmelsen af, at den er lavet med kærlighed. Stedet er lille og intimt, og har en afslappet og hyggelig atmosfære. Er du på jagt efter en spændende og velsmagende vietnamesisk madoplevelse, behøver du ikke lede længere. Og det gælder både, hvis du skal afsted med venner, familie eller en date! Husk at smage deres klassiske friske vietnamesiske forårsruller.
For kort, klik her
Saray Kebap - kebab med p
Saray Kebap er et af de steder, man bare har lyst til at besøge igen og igen. Stedet er ikke helt en restaurant, men heller ikke en klassisk shawarmabar. Emil kalder det en mellemøstlig bistro.
Hos Saray tilbydes der diverse lækre mellemøstlige retter, eksempelvis grillspyd som grilles over rigtige kul og serveres med ris, grillede grøntsager, salat og brød med humus eller tzatziki. Priserne er utroligt lave målt med kvaliteten, og man kan både spise ved de bistrolignende borde eller tage maden med hjem. Det er et sted man skal besøge, hvis man er på jagt efter et hurtigt måltid, men ikke vil gå på kompromis med kvalitet eller smag! Og har man lidt længere, er det utrolig hyggeligt at sidde ved bordene og mærke den summende stemning og duften af grillspyd.
For kort, klik her
Nobelparkens fredagsbarer - Aarhus' billigste pubcrawl
Nobels fredagsbarer har alt det byen har - bare til den halve pris. Her møder du studerende fra et hav af studier. Fordelen er, at der inden for en meget lille radius befinder sig en masse forskellige barer, der alle byder på billige øl og sjusser samt dans, beerpong, brætspil og hyggesnak. Der er noget for enhver smag.  Om vinteren er det særligt dejligt, at man ikke skal trave langt rundt fra bar til bar. Forestil dig at gå i byen i et storcenter - alle barerne ligger lige ved siden af hinanden - det er en oase, der altid tager kærligt imod den øl- og weekendhungrende gæst. Emils personlige favorit er selvfølgelig Historie’s bar 'FRED', hvor du for en slik kan købe et beerpong-sæt bestående af en kande øl, kopper og bolde. Åbningstiderne varierer.  
For kort, klik her

Måske kan du også lide

Back to Top