Jeg er Anne og er grundlægger af det her website! Jeg læser normalt på kandidaten i Intercultural Studies ved AU, men fik i juni en lille datter og er derfor på barsel de næste mange måneder. Som mit studievalg viser, er jeg dybt interesseret i kultur. Jeg interesserer mig for alt fra at rejse mod fjerne destinationer til fx kunst, film og musik, men også integrationspolitik og den slags. Derudover elsker jeg at bruge tid på mit lille kulturprojekt Aarhus Blend in her.
Social Foodies - byens bedste isvaffel 
Hvis du er bare almindeligt glad for is og har lyst til at smage et lille stykke af himlen, så kan du godt komme afsted mod Social Foodies! Bestil deres signatur-isvaffel bestående af en hjemmelavet, chokoladeovertrukket isvaffel rullet i kokos eller hindbærstøv,  2 kugler hjemmerørt is og en ordentlig klat hjemmelavet bærguf. Halleluja. Ekspedienten vil endda kun bede dig om 40 sølle kroner. Citronisen er en klassiker og i kombination med pistacie- eller saltkaramelvarianten er lykken gjort. Hvis ikke lige tilbuddet er til at finde på et skilt, så tvivl ej, den ER god nok - sommetider skal man bare lige selv huske på, at det eksisterer.
For kort, klik her
La Rossa - "real italian pizza slice"
På M. P. Bruuns Gade finder man det lille, italienske takeawaysted ‘La Rossa’. Her langer de italienske ejere de lækreste pizzaslices over disken, mens de smalltalker med bydelens italienske beboere, som har for vane at svinge forbi den lille butik - og italienske gæster på et italiensk spisested et kvalitetsstempel, som man ikke kan tage fejl af! Udvalget af både vegetariske og ikke-vegetariske pizzaer er stort og fristende, og heldigvis koster et slice blot omkring 25 kr, så man snildt kan tage et par stykker med hjem. Prøv fx varianten med svampe og trøffelolie eller den med tomater, mozzarella og basilikum. Og husk også lige at få en pellegrino-sodavand med til din pizza. La Rossa er desuden også at finde på Aarhus Streetfood.
For kort, klik her
Lille Nor - genbrug for babyer og småbørn
Der er ingen tvivl om at genbrug er blevet in, og når butikker som Lille Nor dukker op, forstår man godt hvorfor! I den overraskende store butik på Frederiksgade finder man et overvældende udvalg af især brugt babytøj i virkelig god kvalitet. Reolerne, som private sælgere lejer sig ind på og sælger fra, bugner med de sødeste bodystockings, babyhuer og små sparkedragter. I butikken kan man også finde udstyr og legetøj af forskellig slags, og med priser der ofte overrasker positivt er det svært at komme hjem uden mere end man havde planlagt. Er man ikke selv mor eller far, er butikken også et perfekt sted at finde en barselsgave, så man ikke kommer med den samme bodystocking fra H&M, som alle de andre barselsgæster også kom med.
For kort, klik her
Nabo Kiosk - mere end bare en kiosk
For enden af Ingerslevs Boulevard finder man Nabo Kiosk. Og trods navnet, er stedet her meget mere end en almindelig kiosk. På hylderne i kiosken finder man både varer som mælk og guldkorn, smarte specialøl og smuk keramik. Ved kioskens borde og bænke kan man nyde en hjemmebrygget kop kaffe sammen med eksempelvis en smurt mariekiks med smør og pålægschokolade, mens man arbejder videre på et eller andet kreativt projekt på sin macbook - så er man i hvert fald en arketypisk gæst. Bag disken står en smilende og venlig sjæl, som altid er klar på en sludder - præcis som en god nabo altid er det.
For kort, klik her
Grappa Deli - et perfekt frokostspot 
Ja, her kommer sørme endnu et tip om et italiensk spisested! Grappa, som har flere forskellige restauranter rundt i byen, tilføjede nemlig for nyligt det nye sted Grappa Deli på Clemens Stræde til deres familie. Den autentiske restaurant serverer forskellige italienske sandwiches, salater, tapas og pizzaer sammen med italienske sodavand, vin og øl. Indretningen er smuk, betjeningen er nærværende og stemningen er tophyggelig. Radioen der spiller i baggrunden, som altid er tunet ind på en italiensk kanal, er prikken over i’et. Alt i alt er Grappa Deli et skønt sted at få sin frokost eller lette aftensmad, uden at dankortet kommer til at gløde.
For kort, klik her
Ingerslevs marked – et udendørs torvemarked ​​​​​​​
Hver lørdag og onsdag morgen popper det her marked op på Ingerslevs Boulevard med salg af alt fra frugt og grønt til ost, brød, fisk, blomster osv. Instagram-piger, ældre ægtepar og hipserfædre med barnevogne slentrer ned ad boulevarden med økologisk brød i mundhulen og dyre oste i shoppingsposerne. Selvom en studerende som jeg ikke har råd til de fancy, nyristede kaffebønner, er der mange grunde til at besøge markedet. For eksempel har mange af boderne rigtig gode tilbud på smukke blomster!
For kort, klik her
Lynfabrikken – en hip studiecafé i centrum ​​​​​​​
Er du ved at være træt af universitets læsesale og kedelige grupperum? Lynfabrikken er en hip men afslappet café kombineret med studiested med borde til både individuelt arbejde og gruppearbejde. Alle andre er også på caféen for at læse, så sæt dig ned og lad arbejdsinspirationen komme til dig!
For kort, klik her
SPOT-festival – et sted for det allernyeste, upcomming musik 
Byfestivallen SPOT afholdes hvert år i maj måned, hvor stort set alle byens spillesteder danner rammerne. Hippe branchefolk, nye, talentfulde musikere og et hipt publikum sætter stemningen, hvor alt fra indie-folk til dødsmetal er på plakaten. Du vil formentlig ikke kende så mange navne på plakaten, så medbring din nysgerrighed, og vær ikke bange for at lade dig overraske. Festivallen løber henover 3 dage, og billetten koster beskedne 350 kr, hvis man køber et par måneder i forvejen. Er man bare det mindste musikinteresseret, SKAL man til SPOT.  
THA - et autentisk thailandsk takeawaysted
Det her lille takeawaysted på Frederiksallé er helt forrygende. Med lave priser og autentiske retter er det et sted, som man kan vende tilbage til igen og igen. De serverer én forret + én hovedret til 110 kr., og for 15 kr. ekstra kan man få ekstra ris, hvilket sikrer aftensmad til 2 personer. Forårsrullerne er crispy på den helt rigtige måde, og chilien er der altid rigeligt af. Prøv nr. 13 med and, chilisauce og grøntsager - men husk at bede om "less spicy", selv hvis du normalt er til stærk mad! Folkene bag disken er helt utroligt søde (som vi kender det fra Thailand), og kokkene er hurtige, så du kommer ikke til at vente længe på din mad. De har i øvrigt også nogle små borde både inde og ude, hvis ikke du vil tage din mad med dig. Velbekomme!
For kort, klik her
Vinbaren Pinot  – et sted for vin, easy jazz og ret gode priser
Denne kombinerede vinbar og -butik er et af mine favoritsteder på tirsdag aftener, hvor stedet sælger vin for bare 25 kroner pr. glas. Toner af blød jazz, dæmpet belysning og en stilfuld tjener sætter stemningen til en hyggelig aften, med mere vin end du kan drikke. Forbered dig på at dele langbord med alt fra kvinder i stilletter til gymnasieflippere. Skål!
For kort, klik her

Måske kan du også lide

Back to Top