Alberte er en 23-årig arkitektstuderende, som bor og læser i hjertet af Aarhus. Hun er en ægte urbanist med kærlighed til kultur, sprog, musik og selvfølgelig arkitektur. Hun bruger byen så meget som muligt til at udforske hvert et hjørne af sine interesser. Du kan ofte finde hende på byens hippeste steder, fx på musikspillestedet Tape eller et sted på Godsbanen. Det er derfor heller ikke nogen overraskelse, at disse steder er blandt Albertes tips til byen.

VinDanmark – en vinbar med ta-selv-koncept
Den her vinbar ligger på Aarhus Marina. De har billige priser (50 kr. pr. glas eller 80 kr. for en flaske!!!) og nogle af de fineste omgivelser med udsigt til både og hav. Når vejret er godt, er stedet fyldt med glade mennesker ved udendørsbordene. Du kan også købe forskellige slags specialøl og tage den med ud på marinaens yderste tip, og nyde den søde kombination af sol, øl og vand. Åbningstiderne varierer.
For kort, klik her
Tape – et spillested for alle de upcomming
Tape er et non-profit musikspillested med mange fede artister – både undergrundsartister og mere etablerede slags der spiller alt fra indie-pop-rock og punk til RnB og techno. Flere gange om ugen er der koncerter, og det er bestemt et af de billigere steder at høre musik i byen; en billet koster normalt mellem 20 og 150 kroner. På den måde huser Tape gode, billige musikalske alternativer i byens kulturliv.

For kort, klik her

Bazar Vest – en eksotisk bazar 
Bare et par busstop vest for byen finder du Bazar Vest. Det er en smeltedigel af primært nord-afrikansk, mellemøstlig og sydasiatisk kultur, klemt ind i en relativt lille bazar. Bazaren tilbyder et bredt udvalg af frugter, grøntsager osv., men du kan også finde andre butikker, som er et besøg værd, selv hvis du ikke er i shoppehumør. De sælger alt fra farverige siljekjoler til funklende diamanter i det reneste plastik. Og vigtigst af alt, så sælger de byens bedste falafelrulle! Priserne er lave, og folk er venlige. Derudover ligger bazaren midt i et såkaldt betonbyggeri, som arkitektonisk set er ret interessant. Byggeriet er en ikonisk arkitekturplan fra 1960’ernes modernisme, som i dag gennemgår en stor transformation.
For kort, klik her
Godsbanen – et inspirerende paradis for dig og din kreativitet
Godsbanen er stedet at være, hvis du er den kreative type. De tilbyder et kreativt miljø og arrangerer fede events såsom teaterforestillinger, koncerter, markeder, oplæsninger osv. Institut for X er områdets kreative hjerte, Hus B er der hvor du finder koncerter og fester, mens Mad&Venner er spisested med et billigt sammenspisningenskoncept. Vigtigst af alt har Godsbanen en række fede værksteder til keramik, tekstil, træ osv. – alle til fri afbenyttelse mod et gebyr på 20 kr. + hvad end de materialer du skal bruge koster, hvis du vælger at købe dem på stedet. Folkene i området vil glædeligt hjælpe dig med dine projekter og besvare dine spørgsmål. Alt i alt er det bare et superhyggeligt sted at tilbringe en dag.
For kort, klik her

Måske kan du også lide

Back to Top