Aarhus er spækket med gode takeawaysteder. Men hvor er de bedste? 
Læs de lokale tipperes bedste bud her: 
Maria og hendes tip
En byglad historie- og engelskstuderende
Med uendelig kærlighed til sin hundehvalp
Og talent for professionel SoMe
Faour – et takeawaysted med en falafelrulle i verdensklasse
Faour serverer hypervelsmagende, autentiske falafelruller til kun 45 kr. De fylder den med eksotiske ingredienser som mynte og syltede grøntsager, og skaber et resultat, som de har vundet priser for. Hvis du er heldig, serverer de dig også en kop hjemmelavet chai-te, mens du venter på din mad. Nammenam!

Se også resten af Marias tips her
For kort, klik her
Andreas og hans tip
En historie og samfundsfagsstuderende
Med stor kærlighed til fodbold i alle dens former
Og et talent for altid at skabe god stemning
Il Mercatino - et autentisk italiensk takeaway-sted
Dette lille, italienske takeawaysted på Mejlgade serverer hæderlige pizzaer, paninier og italiensk tapas. Derudover har de et stort udvalg af italienske specialiteter såsom skinker, pølser og oste, men også tapenader, pasta, soltørrede tomater, olivenolie og lignende. Der dufter altid helt ud på gaden af det, som de bager inde i butikken, hvor den italienske eger typisk selv er at finde bag disken. Herligt!

Se også resten af Andreass tips her
For kort, klik her
Anne og hendes tip
En berejst studerende i Intercultural Studies
Med kærlighed til den akademiske verdens nørderi  
Og et talent for dybt fokuseret, målrettet arbejde

THA - et autentisk thailandsk takeawaysted
Det her lille takeawaysted på Frederiksallé er helt forrygende. Med lave priser og autentiske retter er det et sted, som man kan vende tilbage til igen og igen. De serverer én forret + én hovedret til 110 kr., og for 15 kr. ekstra kan man få ekstra ris, hvilket sikrer aftensmad til 2 personer. Forårsrullerne er crispy på den helt rigtige måde, og chilien er der altid rigeligt af. Prøv nr. 13 med and, chilisauce og grøntsager - men husk at bede om "less spicy", selv hvis du normalt er til stærk mad! Folkene bag disken er helt utroligt søde (som vi kender det fra Thailand), og kokkene er hurtige, så du kommer ikke til at vente længe på din mad. De har i øvrigt også nogle små borde både inde og ude, hvis ikke du vil tage din mad med dig. Velbekomme!

Se også resten af Annes tips her
For kort, klik her
Camilla og hendes tip
En erhverskommunikationsstuderende
Med stor kærlighed til sin familie 
Og et talent for at overraske 
Oli Nico - en gastro grillbar med helt utroligt gode priser
Oli Nico i Mejlgade er en klassiker, hvis du skal have en gang takeaway, som er mere sofistikeret end en pizza, en sandwich eller en salat. Du kan bestille hele tre retter to go for bare 135 kr. En klassisk aftenmenu består ofte af en let forret med fisk, en hovedret med langtidsstegt kød, små kartofler og sauce og så en dessert ofte i form af en hypervelsmagende kage med friskt tilbehør. Hvis vejret er godt, er det oplagt at hive en flaske vin ud af køleren, og tage maden med sig over vejen og ned til træterrasserne ved Navitas, hvor solen bager til sent, og udsigten er smuk.

Læs også resten af Camillas tips her

For kort, klik her

Kresten og hans tip
En 26-årig specialestuderende i datalogi
Med kærlighed til øldrikkeri i alle dens former
Og et talent for heavy-metal-guitar-rifs
The Burger Shack - byens bedste burgerbar 
Når man (om natten) er på vej hjem fra Tir Na Nóg, kan man lige svinge forbi The Burger Shack, der ligger lige på den anden side af Frederiksgade. De er flere gange kåret for at servere ”byens bedste burger” – og deres pommes frites med parmesan er nu heller ikke så dårlige endda. Hvis man køber øl hos Tir Na Nóg, kan man få lov at nyde sin takeaway ved en af deres borde. Perfekt!

Se også resten af Krestens tips her
For kort, klik her
Mathilde og hendes tip
En struktureret studerende i uddannelsesvidenskab
Med stor kærlighed til eksotiske weekendture
Og et naturligt talent for at tage initiativ
De fyrretuve røvere - et charmerende, mellemøstligt takeawaysted
Det er blevet hipt at spise pita. Og når man nu skal spise pita, hvorfor så ikke gøre det med stil? Hos dette lille takeawaysted på Frederiksallé langer drenge med langt sort skæg og udenlandsk klingende navne den ene pita efter den anden over disken. De propper pitaerne med velsmagende fyld lavet af de lækreste råvarer. Tænk hjemmebagt majspita, marineret lam, okse, kylling eller nyfritterede falafler, bagte auberginer, hjemmerørt hummus, solmodne tomater, syltet rødkål, chili, tzatziki og diverse friske grøntsager. På menuen findes også en supergod, fyldt bagekartoffel (Kumpir) eller friturestegte broccoli med chilimayo, sidstnævnte til bare 25kr. Prøv dem, de er fantastiske! Stedet er altid travlt - og med god grund. Aflæg selv drengene et besøg, og find hurtigt ud af hvorfor.

Læs resten af Mathildes tips her
For kort, klik her
Josephine og hendes tip
En kropsbevist medicinstuderende 
Med fascination af at udfordre sin fysik 
Og en drøm om snart at udgive en bog om emnet

We Feat - hvor sund mad er lækker mad
Hvis man, ligesom Josephine, er nødt til at være lidt picky med, hvad man putter i munden, er det heldigt at We Feat eksisterer. Her serveres sunde, økologiske måltider i hippe men hyggelige omgivelser på alle tider af døgnet. Prøv eksempelvis en af deres morgenmadstreats akkompagneret af en grøntsagsjuice, en eftermiddagsespresso i bedste kvalitet eller en bowl til aftensmad. På deres hjemmeside kan man finde kcal-antal for alle deres serveringer, hvilket er smart, hvis man fx er på januarsdiet.
Læs resten af Josephines tips her
For kort, klik her
Maja og hendes tip
En folkesundhedsvidenskabsstuderende
Med hang til outdoorliv og trangiature
Og selvfølgelig med grønne fingre
Alpha Marked - tidligere kendt som 'frokost hos tyrkeren'
Hos Alpa kan du få 1 valgfri salat med hummus eller en anden tapenade + en samona + en juice fra Capri Sonne til 30 kr. Behøver du vide mere? Prøv at få haidari på din salat og vælg samosaen med kartoffel, og så er der næsten garanti for, at du får en lidt bedre dag. Stedet ligger ikke langt fra uniparken, så hvis man holder til her, og har lidt fart på, kan man lige nå forbi i frokostpausen. Alt er altid hjemmelavet og friskt, og når man er på frokostshopping, kan man passende også få ordnet sine andre eksotiske specialindkøb. 
Læs resten af Majas tips her
For kort, klik her
Emil og hans tip
En lattermild, 21årig historiestuderende
Der elsker feinschmeckeri
Og med sans for klassisk stil
Havnens Perle - Danmarks bedste bøfsandwich 
Havnens Perle er en klassisk grillbar, der nærmest er gået hen og blevet en institution i Aarhus. Placeret på havnen med Molslinjen og Aarhus Ø i periferien, står ”Perlen” som en nostalgiens højborg. Lukketruet og flyttet rundt flere gange grundet driftige byggeprojekter har Perlen og dens stadigt voksende fanskare en helt særlig status og overlevelsesevne. Midt i al havnens nybyggeri og kaos serveres der nemlig stadig grillmad, så englene synger: Klassiske burgere, bøfsandwiches, pølser, flæskesteg og en skiftende dagens ret. Emil kan især anbefale deres bøfsandwich, som flere gange er kåret til landets bedste. Er man eventyrlysten kan man også kaste sig ud i en af stedets mange eksperimenterende varianter af den gamle klassiker, bl.a. deres  ”Lav sol over Aarhus” (en traditionel bøfsandwich med et spejlæg i) eller deres ” ”Görlitzeren” (Et monster af en bøfsandwich med både brun sauce OG bearnaisesauce og bacon). Velbekomme!
Læs resten af Emils tips her
For kort, klik her
Camilla og hendes tip
En 24årig studerende i digitalt design
Med stor kærlighed til yogaens verden
Og som er på landsholdet i orienteringsløb
Pizza Propria - uden tvivl byens bedste pizza
Pizza Propria i Jægergårdsgade serverer verdensklassepizzaer. Så simpelt er det. Bunden er som bekendt altid altafgørende, og hos det lille pizzeria har de fundet en opskrift, som gør bund både sej og sprød på samme tid på den helt rigtige måde. Fyldet er udgjort af lækre råvarer og smagssammensætningerne er altid spændende. Trøffelolien som topper pizzaen, er prikken over i’et. 
Læs resten af Camillas tips her
For kort, klik her
Cecilie og hendes tip
En 23årig sprognørd der studerer IVK i Engelsk
Som altid er på jagt efter en god handel
Og med kærlighed til diverse kreative projekter

Klostergrønt - skøn takeaway til når lommen er tom 
Klostergrønt er et af de bedste steder at købe virkelig lækkert, ordenligt takeaway til fornuftige priser. De serverer blandede salater, samosaer, hummus og meget mere. Deres brød med haydari er et musthave. Det er et perfekt sted at komme på dage, hvor man ikke orker at lave mad, men hvor SU’en heller ikke rækker til fancy cafébesøg - hvad end det er til frokost eller aften.
Læs resten af Cecilies tips her
For kort, klik her
Back to Top