Hvad skal man lave i Aarhus på en ellers kedelig søndag? Mulighederne er mange.
Læs her de lokale tipperes bedste bud: 
Mieke og hendes tip
En travl bachelorstuderende i Æstetik og Kultur
Som elsker kunst og kunstkiggernes slentren og lave toneleje
Og med solide evner indenfor latte-art og havregrødskogning
Kunsthal Aarhus - Samtidskunst og gratis entré 
Den ofte oversete kunsthal er en lille perle i midtbyen. Stedet er drevet på frivillige, og er et udstillingssted for samtidskunst. Udstillingerne skiftes løbende, og der er helt fri entré. Kunsten i fokus er nutidig og sætter ofte spørgsmålstegn ved den moderne hverdag. De har desuden også en lille bogreol, hvor de har en masse fede og smukke bøger til salg. Er man heldig, rammer man et udsalg, og så er der virkelig penge at spare og fund at finde. Stedet arrangerer også foredrag, hvor kunstnere kommer og eksempelvis fortæller om, hvad kunst er for dem. 

Læs også resten af Miekes tips her
For kort, klik her
Josephine og hendes tip
En kropsbevist medicinstuderende 
Med fascination af at udfordre sin fysik 
Og en drøm om snart at udgive en bog om emnet
Rush trampolinpark – en legeplads for alle 
Hvordan kan man ellers få pulsen lidt op, uden at bemærke at man faktisk dyrker motion? Rush trampolinpark tilbyder et ret godt bud. Om man er 6 eller 60, så kan man ikke andet end at få et smil på læben og pulsen op, når man besøger Rush og springer rundt imellem de mange trampoliner. Så når træningscentret virker trist, så er Rush et virkelig sjovt alternativ!

Læs også resten af Josephines tips her
For kort, klik her
Cecilie og hendes tip
En 23årig sprognørd der studerer IVK i Engelsk
Som altid er på jagt efter en god handel
Og med kærlighed til diverse kreative projekter
Den Gamle By - faktisk også åben efter lukketid
Den Gamle By er næppe en af byens hidden treasures, men det gør ikke stedet mindre værdigt til at blive tippet om, for stedet er virkelig skønt - særligt hvis man kommer der ofte, og derfor virkelig kan gå på opdagelse i byens kroge, frem for altid at skulle udforske de skiftende udstillinger. Fx er den gamle bys bager et dejligt, stemningsfuldt sted med hindbærsnitter, man aldrig går galt i byen med. Er man ikke i besiddelse af et årskort, men elsker at slentre gennem de hyggelige gader og se på den gamle arkitektur, er det oplagt at besøge Den Gamle By efter lukketid. Byen kan nemlig besøges døgnet rundt - det er kun udstillingerne og forretningerne som lukker.

Læs også resten af Cecilies tips her
For kort, klik her
Oline og hendes tip
En tilvalgsstuderende i Nordisk sprog og litteratur
Som har øje for genbrugsfund
Og med kærlighed til ældgammel historie
Antikmuseet - et godt alternativ til Glyptoteket 
Hvis man er glad for oldtidskunst og –historie og derfor elsker Glyptoteket, men måske ikke lige har mulighed for at aflægge københavnermuseet et besøg, så er Antikmuseet Museet her i Aarhus et superfint (og ofte overset) alternativ. Der er gratis entré til det lille museum, som ligger i toppen af universitetsparken. Museets størrelse er yderst overkommeligt, så et besøg er hurtigt klaret, men det gør ikke oplevelsen dårligere. Man kan fx kombinere sit visit med en gåtur ned gennem uniparken.

Læs også resten af Olines tips her
For kort, klik her
Andreas​​​​​​​ og hans tip
En historie og samfundsfagsstuderende
Med stor kærlighed til fodbold i alle dens former
Og et talent for altid at skabe god stemning
Frederiksbjerg Skole - sportsbaner med panoramaudsigt
På taget af skolen på Frederiksbjerg kan du finde et par små, indhegnede fodboldbaner (ikke græs) og basketballbaner. I løbet af dagen bruger skolen banerne, men om aftenen kan alle benytte dem. Tag din bold under armen og dine venner i hånden, gå op ad trapperne og nyd udsigten og aftensolen, som ikke forsvinder før meget sent, fordi banerne er hævet over byen.

Se også resten af Andreas' tips her

For kort, klik her

Silja og hendes tip​​​​​​​
En ambitiøs medicinstuderende 
Med kærlighed til selvironisk humor 
Og et naturligt talent for musik og teater​​​​​​​
Risskov og den permanente - et naturpusterum fra storbyens virvar
En gårtur gennem Risskov er flot på alle tider af året - og det er desuden et ideelt sted til løbeture, hvis man vil væk fra midtbyens trafik og lyskryds. På ruten kan man komme forbi Den Permanente Badeanstalt, som om vinteren huser en stor vinterbadeklub på 10.000 mennesker, og om sommeren er et kæmpe trækplaster for byens mange strandgæster. På sommeraftener kan man placere sin grill i sandet og sidde i læ op ad træværket, mens man nyder den fantastiske udsigt til Aarhus Ø fra nordsiden.

Se også resten af Siljas tips her

For kort, klik her

Astrid​​​​​​​ og hendes tip
En altid smilende idrætsstuderende
Med et tæt forhold til sport, bevægelse og frisk luft
Og et talent for (og kærlighed til) sang
SICK-project - et  fællesskab med træning under åben himmel
SICK er et GRATIS træningsfællesskab med flere hundrede deltagere i alle former, farver og aldre. De mødes hver søndag kl 11 på forskellige lokationer rundt i Aarhus, hvor de bruger byen som træningslegeplads. Og alle kan være med! Forvent musik, high fives og svedige rygge. Det hele er gratis, og du vil altid gå derfra i bedre humør, end du kom i. Find eventsne på Facebook ved at søge efter SICK-project.


Se også resten af Astrids tips her
Foto: top- og venstre foto af Mads Johansen, højre foto af Henrik Christoffer Bjerre 
Alexander​​​​​​​ og hans tip
En ex-fysikstuderende iværksætter
Med et tæt forhold til sine kollektiv-romboer
Og et stort talent for filmproduktion  
Brætspilscaféen - en café med uforståeligt mange brætspil
Denne hyggelige café er et rigtigt søndags-chill-sted. Du betaler 30 kr. for adgang, og så kan du låne hvilket som helst brætspil, du kan forestille dig – både gode, gamle klassikere og spil af den mere eksotiske slags. Hvis du vil kaste dig ud i et spil, som du ikke har prøvet før, er der hjælp at hente. De ansatte kender nemlig ALLE spil og dets regler (sejt, ik?), og de vil hellere end gerne hjælpe. Du kan også spørge dem efter inspiration til hvilket spil du bør vælge, for at få det perfekte match mellem spil og spillere.

Se også resten af Alexanders tips her

For kort, klik her

Peter og hans tip
En snaksalig studerende i Brasilianske studier
Med en stor kærlighed til byens (til tider uduelige) fodboldhold
Og talent for at engagere sig i og forme studiemiljøet
Ceres Park - et stolt samlingspunkt for byens fodboldfans
Peters første tip er selvfølgelig et tip om hjemmekampe på Ceres Park, hvor AGF gang på gang leverer en ydmygende hjemmebanepræstation. Men fadøllene er perfekt kolde og de grillede pølser er altid store, så pyt med, at det ikke så ofte bliver til en sejr. Fankulturen på byens lokale stadion er stolt, og der er garanti for en fest, ligegyldigt hvor håbløs kampen ser ud til at blive. Og når sejren en gang i mellem så faktisk kommer i hus, så selvantænder stadion i ekstase. Hvad end man er til fodbold eller ej, så er Ceres Park derfor et besøg værd - specielt på søndage, hvor byen ellers kan virke død. 
For kort, klik her
Back to Top