Trænger du også ind i mellem til frisk luft og udsigt til andet end røde mursten?
Læs her tippernes bud på, hvor man kan finde fine naturområder i Aarhus. Og kom så ud og nyd byens parker, skove og strande!
Astrid og hendes tip
En altid smilende idrætsstuderende
Med et tæt forhold til sport, bevægelse og frisk luft
Og et talent for (og kærlighed til) sang
Marselisborgskoven - et naturområde med mange muligheder
Marselisborgskoven, som faktisk består af mange små skove, har en fantastisk udsigt ind over Aarhus. Den huser mange forskellige attraktioner, såsom Uendelighedsbroen, Moesgaard museum og Dyreparken, hvor dådyr går frit rundt – alle steder som er et besøg værd. Skovens gode MTB-spor er desuden et fedt sted, hvis man er vild med et godt adrenalinrush. 
Læs også resten af Astrids tips her
For kort, klik her
Luna og hendes tip
En lingvistik- og retorikstuderende
Med stor kærlighed til byens (lille) storbyliv
Og et talent for pull-ups og dødtunge dødløft
Riis Skov i efteråret - det bedste tidspunkt på året at gå i skoven
Gåture i Risskov er populært - og med god grund. Stedet emmer af ro og fred, og det er et sted, hvor man lynhurtigt kan komme til at vade rundt langt længere tid end man havde planlagt, fordi de mange udsigtsposter lokker en til at sætte sig ned, trække vejret, nyde udsigten og glemme tiden. I efteråret er skoven lidt smukkere end normalt, og sidst på eftermiddagen på en solskinsdag, lyser skoven op i røde og gule nuancer og varmer både krop og sind. Det er da lige til at smile af.

Læs også resten af Lunas tips her
For kort, klik her
Camilla og hendes tip
En erhverskommunikationsstuderende
Med stor kærlighed til sin familie
Og et talent for at overraske
Risskov Strand - en af de bedste strande omkring Aarhus 
Bare 1km efter parkeringspladsen ved Bellevue er der en fantastisk, ubefærdet strand med klart vand og hvid sandbund. Udenfor den traditionelle badesæson har man ofte stranden helt for sig selv. Langs den flere kilometer lange, hvide strand kan man finde adskillige badebroer, hvorfra man kan tage en frisk dukkert i det kolde vand. Indimellem kommer der en håndfuld bølger fra Mols Linjen og frisker vandet yderligere op. Stranden er et smukt sted til en gåtur med vind i håret. 
For kort, klik her
Brabrandstien - en løbers paradis
Ja, Camilla har sørme endnu et tip om natur i Aarhusområdet:
Brabrandstien snor sig fra midtbyen gennem landskabet mod Brabrandsøen, rundt om søen og tilbage igen. Det er en perfekt, flad strækning til en gåtur med podcast i ørene eller løbeture i forskellige længder. Her kan man finde natur og ro tæt på byen. Langs stien løber et hegn ind til en flok køer som går og græsser – og man kan sågar gå derind, hvis man har lyst. Der findes masser af bænke langs stien hvor man kan nyde udsigten. Herlighederne må man dele med resten af byens løbere, cyklister og rulleskøjteløbere, som også har opdaget at Brabrandstien er et skønt naturpusterum tæt på centrum.

Læs også resten af Camillas tips her​​​​​​​
For kort, klik her
Maria og hendes tip
En byglad historie- og engelskstuderende
Med uendelig kærlighed til sin hundehvalp
Og talent for professionel SoMe
Botanisk have - en ret hyggelig, bakket bypark
Botanisk have er med sine mange bakker yderst fin til gåture i alt slags vejr, men hvis vejret er godt, kan man så meget mere end det. Hvad end man holder af at slikke sol eller spille bold (eller begge dele), så er der altid et stykke græs, hvorpå du kan slå dig løs. På sommeraftener vises en gang i mellem endda film på storskærm, så unge som gamle samles under tæpper med snacks og slik.
Læs også resten af Marias tips her
For kort, klik her
Mathilde og hendes tip
En struktureret studerende i uddannelsesvidenskab
Med stor kærlighed til eksotiske weekendture
Og et naturligt talent for at tage initiativ
Tangkrogen - en plads med både græs, strand, vand og skov
Tangkrogen er en af de få åbne pladser i byen, hvor der er god plads og frisk luft. Henover sommeren huser pladsen diverse arrangementer, såsom classic car race, food festival, kræmmermarked og flere forskellige cirkusser. Nu hvor efteråret står for døren, er stykket langs vandet primært et oplagt sted til gåture med havudsigt og vind i håret. Følger man vandet ud mod Marselisborgskoven, støder man på den smukke Uendelighedsbro og de høje skrænter op mod skoven. Alt i alt et smukt sted at gå eller løbe med musik i ørene eller en god ven ved din side.
Læs også resten af Mathildes tips her
For kort, klik her

Måske kan du også lide

Back to Top