Trænger du også ind i mellem til frisk luft og udsigt til andet end røde mursten?
Læs her tippernes bud på, hvor man kan finde fine naturområder i Aarhus. Og kom så ud og nyd byens parker, skove og strande!
Maja og hendes tips
En folkesundhedsvidenskabsstuderende
Med hang til outdoorliv og trangiature
Og selvfølgelig med grønne fingre
Badebroen ved Badevej – for dem der ikke orker strandløver
Maja lægger ud med sit allerhemmeligste tip: nemlig tippet om badebroen ved Badevej. Selvom det lige nu kræver lidt fantasi at forestille sig, er faktum, at badebroen om sommeren har et lille hus for enden. Huset er delt op med skillevæg, så der er plads til mænd på den ene side og kvinder på den anden, hvilket gør nøgenbadning oplagt, selv hvis man normalt ikke er til den slags. Badevej er et sted man skal komme for at bade, og ikke for at sole sig – det er det perfekte sted til et hurtigt dyp. Broen ligger tilpas afsides, så der sjældent vrimler med mennesker, selv ikke på en varm sommerdag, hvor der ellers ofte er horder af mennesker på byens sandstrande. Hvis man ikke er bange for mørke, er det også det perfekte sted at bade i måneskin med udsigt ind over byens lys. Så glæd jer til at foråret kommer, og at broen igen bliver det perfekte badested.
For kort, klik her
Jelshøj – Aarhus’ højeste punkt
I udkanten af Aarhus finder man Jelshøj – en høj som passende kan agere kulisse til en bakkespurt til at afslutte en 8 kilometers løbetur fra midtbyen. Selve højen er egentlig bare en lille grøn bakketop med udsigt ud over Aarhus, men det er et skønt sted til en madpakkepicnic. Der er en del fine løberuter i området, som hurtigt får dig til at glemme, at du faktisk ikke er ret langt fra centrum.
For kort, klik her
Natur Retur – et naturformidlingsinitiativ
Gruppen her består af en flok superseje frivillige, som laver aktiviteter for at få byens beboere mere og ud bruge den skønne natur som omgiver Aarhus. Hele året arrangerer de fællesaktiviteter til enhver smag, herunder morgenbadning, lanternevandring, stjernekiggetur, bålhygge, skovlege etc. Ofte er arrangementerne gratis, andre gange koster det 30 kr. at være med – men for det lille beløb, er man til gengæld sikker på altid at møde andre søde og smilende deltagere af alle slags. Hvis man er naturinteresseret, er det desuden et oplagt sted at møde ligesindede naturnørder. Men Natur Retur kan også bare bruges som en god grund til at få nogle fede outdooroplevelser, som man ikke lige ville få gjort på egen hånd. Hvem kommer fx afsted til et morgenvinterbadning kl 06.00 en iskold januarmorgen, hvis ikke man ved, at der står 100 andre søde mennesker klar til at springe i bølgen sammen med dig? Tjek dem ud!
Astrid og hendes tip
En altid smilende idrætsstuderende
Med et tæt forhold til sport, bevægelse og frisk luft
Og et talent for (og kærlighed til) sang
Marselisborgskoven - et naturområde med mange muligheder
Marselisborgskoven, som faktisk består af mange små skove, har en fantastisk udsigt ind over Aarhus. Den huser mange forskellige attraktioner, såsom Uendelighedsbroen, Moesgaard museum og Dyreparken, hvor dådyr går frit rundt – alle steder som er et besøg værd. Skovens gode MTB-spor er desuden et fedt sted, hvis man er vild med et godt adrenalinrush. 
Læs også resten af Astrids tips her
For kort, klik her
Luna og hendes tip
En lingvistik- og retorikstuderende
Med stor kærlighed til byens (lille) storbyliv
Og et talent for pull-ups og dødtunge dødløft
Riis Skov i efteråret - det bedste tidspunkt på året at gå i skoven
Gåture i Risskov er populært - og med god grund. Stedet emmer af ro og fred, og det er et sted, hvor man lynhurtigt kan komme til at vade rundt langt længere tid end man havde planlagt, fordi de mange udsigtsposter lokker en til at sætte sig ned, trække vejret, nyde udsigten og glemme tiden. I efteråret er skoven lidt smukkere end normalt, og sidst på eftermiddagen på en solskinsdag, lyser skoven op i røde og gule nuancer og varmer både krop og sind. Det er da lige til at smile af.

Læs også resten af Lunas tips her
For kort, klik her
Camilla og hendes tip
En erhverskommunikationsstuderende
Med stor kærlighed til sin familie
Og et talent for at overraske
Risskov Strand - en af de bedste strande omkring Aarhus 
Bare 1km efter parkeringspladsen ved Bellevue er der en fantastisk, ubefærdet strand med klart vand og hvid sandbund. Udenfor den traditionelle badesæson har man ofte stranden helt for sig selv. Langs den flere kilometer lange, hvide strand kan man finde adskillige badebroer, hvorfra man kan tage en frisk dukkert i det kolde vand. Indimellem kommer der en håndfuld bølger fra Mols Linjen og frisker vandet yderligere op. Stranden er et smukt sted til en gåtur med vind i håret. 
For kort, klik her
Brabrandstien - en løbers paradis
Ja, Camilla har sørme endnu et tip om natur i Aarhusområdet:
Brabrandstien snor sig fra midtbyen gennem landskabet mod Brabrandsøen, rundt om søen og tilbage igen. Det er en perfekt, flad strækning til en gåtur med podcast i ørene eller løbeture i forskellige længder. Her kan man finde natur og ro tæt på byen. Langs stien løber et hegn ind til en flok køer som går og græsser – og man kan sågar gå derind, hvis man har lyst. Der findes masser af bænke langs stien hvor man kan nyde udsigten. Herlighederne må man dele med resten af byens løbere, cyklister og rulleskøjteløbere, som også har opdaget at Brabrandstien er et skønt naturpusterum tæt på centrum.

Læs også resten af Camillas tips her​​​​​​​
For kort, klik her
Maria og hendes tip
En byglad historie- og engelskstuderende
Med uendelig kærlighed til sin hundehvalp
Og talent for professionel SoMe
Botanisk have - en ret hyggelig, bakket bypark
Botanisk have er med sine mange bakker yderst fin til gåture i alt slags vejr, men hvis vejret er godt, kan man så meget mere end det. Hvad end man holder af at slikke sol eller spille bold (eller begge dele), så er der altid et stykke græs, hvorpå du kan slå dig løs. På sommeraftener vises en gang i mellem endda film på storskærm, så unge som gamle samles under tæpper med snacks og slik.
Læs også resten af Marias tips her
For kort, klik her
Mathilde og hendes tip
En struktureret studerende i uddannelsesvidenskab
Med stor kærlighed til eksotiske weekendture
Og et naturligt talent for at tage initiativ
Tangkrogen - en plads med både græs, strand, vand og skov
Tangkrogen er en af de få åbne pladser i byen, hvor der er god plads og frisk luft. Henover sommeren huser pladsen diverse arrangementer, såsom classic car race, food festival, kræmmermarked og flere forskellige cirkusser. Nu hvor efteråret står for døren, er stykket langs vandet primært et oplagt sted til gåture med havudsigt og vind i håret. Følger man vandet ud mod Marselisborgskoven, støder man på den smukke Uendelighedsbro og de høje skrænter op mod skoven. Alt i alt et smukt sted at gå eller løbe med musik i ørene eller en god ven ved din side.
Læs også resten af Mathildes tips her
For kort, klik her
Back to Top