KAFFESTED
Aarhus er fuld af gode steder at drikke kaffe. Men hvilket sted skal man vælge? Læs med her og få inspiration til din næste kaffeaftale:
Silja​​​​​​​ og hendes tip
En ambitiøs medicinstuderende 
Med kærlighed til selvironisk humor 
Og et naturligt talent for musik- og teater​​​​​​​
Væksthusene - et indendørs tropeparadis midt i Botatanisk Have
På toppen af den højeste bakke i Botanisk Have kan du finde væksthus-kuplen med en smuk udsigt ned over byen. Med gratis entre! Når du træder ind, er det som at træde ind i en regnskov med alverdens eksotiske planter, blomster og sommerfugle. Det er et fantastisk sted at være, når det er gråt og kedeligt udenfor, specielt i deres café tæt på indgangen, hvor de serverer små, lækre retter og ret god kaffe.

Se også resten af Siljas tips her

For kort, klik her

Elisabeth og hendes tip
En litteraturglad tyskstuderende 
Med kærlighed til klassisk græsk, vin og søde sager
Og med et talent for nørderi 
Løve's Bog- og Vincafé - en café for byens hippeste nørder
Ikke mange meter fra Aabenhus Antikvariat og Café Paradis ligger den lille bogcafé Løve's. Her kan du både læse medbragte bøger over en kop kaffe, eller gå på jagt i deres bogudsalg og købe endnu en klassiker med hjem til samlingen. Der afholdes både foredrag og oplæsninger på steder, men til dagligt er det blot et virkelig hyggeligt sted at drikke en kop kaffe, et glas vin eller noget tredje. 

Læs også resten af Elisabeths tips her
For kort, klik her
Anne og hendes tip
En berejst studerende i Intercultural Studies
Med kærlighed til den akademiske verdens nørderi 
Og et talent for dybt fokuseret, målrettet arbejde
Café Jumbo - nyåbnet og hip, men alligevel helt klassisk
Café Jumbo Bakery & Eatery er et lille hyggeligt bageri og café, som er for nyligt åbnede bag ved Dokk1 ned mod industrihavnen. Atmosfæren er rå, betjeningen i top og du kan næsten ikke andet end at komme hjem med et perfekt skud til din instagram. Husk at bestille en af deres forrygende croissanter eller surdejsboller til din kaffe. Efter kaffekoppen er tom, og du ikke kan få flere croissantkrummer op fra tallerknen med din finger, kan man gå en tur på havnen og beundre de ikoniske Fem Søstre (klassisk Aarhus-arkitektur). Især i vinterhalvåret på en stille dag er solopgangen ud over industrihavnen helt fantastisk!

Læs også resten af Annes tips her
For kort, klik her
Alexander​​​​​​​ og hans tip
En ex-fysikstuderende iværksætter
Med et tæt forhold til sine kollektiv-romboer
Og et stort talent for filmproduktion  
Plantecaféen - caféen hvor du kan bestille en kop kaffe og en kaktus 
Denne café er et hyggeligt lille sted på Godsbanen. At sige at folkene bag plantecafeen er vilde med planter, ville være en underdrivelse. Caféen er proppet med planter i alle former, farver og størrelser, hvilket giver stedet en rigtig jungle-vibe. Du kan drikke en god kop kaffe og endda købe en lille, sød plante med dig hjem. En uge senere, når din plante formentlig er tæt på tørstedøden/druknedøden, kan du tage den med tilbage til caféens plante-hospital, hvor de vil nurse den og styrke dens kræfter. Fedt, ikke?

Læs også resten af Alexanders tips her
For kort, klik her
Laura ​​​​​​​og hendes tip
En børneglad, 24-årig lærerstuderende
Der sætter stor pris på den lille luksus i hverdagen
Med talent for gymnastik og idræt 
Street Coffee i Jægergårdsgade - en kaffebar der altid holder 
På Street Coffee i Jægergårdsgade (eller i en af deres andre caféer) er kaffen i fokus. Man har en fornemmelse af, at de gæster som kommer her, kommer her ofte. Mens du sidder i vindueskarmen og nyder din kaffe, hilser servitricen på et på gæster på den der rutineagtige men kærlige måde, der indikerer, at det er noget, de gør flere gange om ugen. Hvad end du kommer til åbningstid eller op ad formiddagen, så er crossainterne i øvrigt altid friskbagte og de smager himmelsk. 

Læs også resten af Lauras tips her
For kort, klik her
Back to Top