Er du på jagt efter et sted at spise frokost?
Så læs med her, hvor de lokale tippere giver sine bedste bud på, hvor du bør gå hen: 
Laura og hendes tip
En børneglad, 24-årig lærerstuderende
Der sætter stor pris på den lille luksus i hverdagen
Med talent for gymnastik og idræt
Fika – et frokoststed for dig og din bloggerveninde
Fika i Jægergårdsgade serverer sunde måltider fra morgen til aften, men frokosttid er et oplagt tidspunkt at svinge forbi. Hvad end du er veganer, glutenallergiker, flexitar eller uden politisk holdning til madindustrien, så har de noget for dig. Majspandekagerne med laks, lam eller kylling er en all time favorit, og koster omkring 85 kr. Skyl ned med en rødbedejuice, og husk selvfølgelig at få et foto til insta eller snappen for at fuldende oplevelsen.  

Se også resten af Lauras tips her
For kort, klik her
Alberte og hendes tip
En jordnær arkitektstuderende uden fine fornemmelser
Med kærlighed til det urbane kulturliv
Og et talent for at finde byens fedeste steder
Bazar Vest – en eksotisk bazar tæt på byen 
Bare et par busstop vest for byen finder du Bazar Vest. Det er en smeltedigel af primært nordafrikansk, mellemøstlig og sydasiatisk kultur, klemt ind i en relativt lille bazar. Og det er stedet, hvor du finder byens bedste falafelrulle! Derudover er der masser af små eksotiske restauranter og caféer, hvor du kan prøve en frokost, som du ikke er vant til. Bazaren tilbyder derudover et bredt udvalg af frugter, grøntsager, nødder osv. Du kan også finde andre butikker, som er et besøg værd, selv hvis du ikke lige er i shoppehumør. De sælger alt fra farverige silkekjoler til funklende diamanter i det reneste plastik. Priserne er lave, og folk er venlige. Derudover ligger bazaren midt i et såkaldt betonbyggeri, som arkitektonisk set er ret interessant. 

Find resten af Albertes tips her!
For kort, klik her
Silja og hendes tip
En ambitiøs medicinstuderende 
Med kærlighed til selvironisk humor 
Og et naturligt talent for musik og teater​​​​​​​
Væksthusene – et indendørs tropeparadis midt i botanisk have
På toppen af den højeste bakke i Botanisk Have kan du finde væksthus-kuplen med en smuk udsigt ned over byen. Med gratis entre! Når du træder ind, er det som at træde ind i en regnskov med alverdens eksotiske planter, blomster og sommerfugle. Det er et fantastisk sted at være, når det er gråt og kedeligt udenfor, specielt i deres café tæt på indgangen, hvor de serverer små, lækre retter og ret god kaffe. 

Se også resten af Siljas tips her
For kort, klik her
Signe og hendes tip
En ambitiøst jurastuderende på 7. semester
Med stor kærlig for drinks, fester og grineflip
Og talent for at spille bold med fødderne
Grappa – en café ved åen, som rent faktisk er værd at besøge 
Selvom åen ofte er et udskældt sted blandt lokale, så er der alligevel noget at komme efter på strækningen langs det grønne vand. Er man en sucker for italiensk mad, er Grappa stedet at komme. De har, og der citeres direkte fra Signe, ”VERDENS BEDSTE PASTARET”. Den hedder Conchiglie al gamberi og består af konklyluepasta og stegte tigerrejer i spicy tomatsovs – sådan en ret, som man bestiller igen og igen, trods dens anti-studievenlige pris på 135kr. Og husk selvfølgelig at få en aperol, nu du er der.   

Find resten af Signes tips her
For kort, klik her
Mathilde og hendes tip
En struktureret studerende i uddannelsesvidenskab
Med stor kærlighed til eksotiske weekendture
Og et naturligt talent for at tage initiativ
Globen Flakkets frokostbuffet - en frokost til studievenlig pris
Denne café, som ligger placeret for enden af åen ud mod skolegade, serverer alle hverdage en super lækker frokostbuffet, som kan være svær at sige nej til - og så til blot 49 kr. (!!!). Den består af ugens simregryde, forskellige salater og lækkert hjemmebagt brød med smør. Og der er altid et ledigt bord at få i den kringelkrogede, hyggelige café. 

Læs resten af Mathildes tips her 
For kort, klik her
Back to Top